De oude, vertrouwde winterwortel heeft in deze soep een ongebruikelijke hoofdrol gekregen. Het wordt een spannende smaakcombinatie met mandarijnensap en geraspte gember.
Bereidingstijd: 40 min.
Dit heb je nodig
- 700 g winterwortels
- 1 ui
- 2 el zonnebloemolie
- 2 el geraspte verse gemberwortel
- 750 ml hete groentebouillon
- 1 tl zout
- 1 el gembersiroop
- 2 mandarijnen, uitgeperst
Zo ga je te werk
- Schil de wortels en snijd ze in stukjes. Maak ook de ui schoon en snijd deze fijn.
- Bak de ui en de wortel aan in een scheut olie.
- Voeg de gember toe samen met de bouillon, het zout (meer of minder naar smaak) en de gembersiroop.
- Breng het geheel aan de kook en laat het zo’n twintig minuten zacht koken, tot de wortel gaar is.
- Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer glad.
- Zet de pan weer op het vuur en voeg het mandarijnensap toe.
- Verdun de soep eventueel met wat heet water of bouillon. Serveer met een extra scheutje gembersiroop en een handjevol geroosterde hazelnoten.