Koffie wordt een sensatie met deze warme koffiepunch. De combinatie van likeur, kruiden en pittige fruitschilletjes garanderen een bijzondere smaakbeleving.
Aantal personen: 6-8 personen.
Bereidingstijd: 10 min.
Dit heb je nodig:
- 8 kruidnagelen
- 1 stukje pijpkaneel
- 1 vanillestokje, opengesneden
- dunne schil van 1 middelgrote sinaasappel (in zeer fijne reepjes gesneden)
- 50 g bruine basterdsuiker
- 2 dl likeur (bijv. cointreau of cognac/vieux)
- 1 l hete koffie
- eventueel slagroom
- eventueel (chocolade)koffieboontjes
Zo ga je te werk:
- De koffiepunch kan prima aan tafel worden bereid.
- Gebruik hiervoor een diepe, vuurvaste schaal.
- Doe alle ingrediënten in de schaal en schenk er de zeer hete koffie op.
- Roer alles door elkaar en zet de vuurvaste schaal op een theelichtje of rechaud.
- De koffiepunch moet heet zijn, maar mag beslist niet koken: dan wordt de punch bitter.
- Haal met een zeefje de fijne schilletjes uit de punch en serveer het in kleine voorverwarmde kopjes.
- Presenteer de warme punch eventueel met lobbig geklopte slagroom en 3 of 5 (chocolade)koffieboontjes.
- Gebruik altijd een oneven aantal koffieboontjes: een even getal brengt ongeluk.
- Laat voor de alcoholvrije versie de likeur achterwege.