Aan deze stoofpot wordt traditioneel een boterham met grove mosterd toegevoegd. Dit zorgt ervoor dat het gerecht goed bindt.
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 140 min (incl 120 min. stoven).
Dit heb je nodig:
- 3 uien
- 700 g runderstoofvlees
- 50 g boter
- 1 el bloem
- 2 flesjes donker Belgisch bier
- 1 el bruine suiker
- 1 scheutje witte wijnazijn
- 2 takjes verse tijm
- 1 laurierblad
- 2 takjes verse peterselie
- 1 volkoren boterham
- 1 el grove mosterd
- naar smaak zout en peper
Zo ga je te werk:
- Pel de uien en snipper ze fijn.
- Snijd het vlees in grote stukken.
- Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.
- Haal het vlees uit de pan en bak de uien zacht in de achtergebleven boter.
- Voeg één eetlepel bloem toe en roer die goed door de boter.
- Giet het bier er langzaam bij en voeg suiker, azijn, tijm, laurier en fijngehakte peterselie toe.
- Smeer de mosterd op de boterham en doe die samen met het vlees in de pan.
- Laat het geheel onder af en toe roeren minimaal 2 uur garen.
- Voeg zout en peper naar smaak toe en serveer het stoofvlees met gekookte aardappelen.