Dat het paard van Sinterklaas gek is op een lekkere, sappige winterwortel weet iedereen. Maar ook van cakejes met wortelglazuur wordt de edele viervoeter van de Goedheiligman erg blij.
Bereidingstijd: 50 min
Dit heb je nodig:
- 150 g bloem
- 180 g suiker
- 2 tl bakpoeder
- snufje zout
- 50 g zachte boter
- 1,5 dl melk
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract
- 1 muffinbakvorm met 12 holletjes
- 12 papieren vormpjes
- 250 g gezeefde poedersuiker
- 80 g zachte boter
- 0,25 dl melk
- enkele druppels vanille-extract
- 75 g geraspte winterwortel
Zo ga je te werk:
- Meng de gezeefde bloem met de suiker, het bakpoeder, het zout en de boter met een mixer tot alles goed vermengd is.
- Voeg geleidelijk de helft van de melk toe en klop tot deze net opgenomen is.
- Meng in een kom de rest van de melk met het ei en het vanille-extract.
- Giet dit bij het beslag en blijft mixen tot alles goed vermengd is.
- Schep het beslag in de papieren vormpjes in het bakblik en bak ze 20 tot 25 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden.
- Laat de cakejes kort in de vorm afkoelen en zet ze daarna op een taartrooster om ze helemaal koud te laten worden.
- Versier de cakejes met het worteltjesglazuur en een toefje geraspte wortel.
- Worteltjesglazuur klop 250 g gezeefde poedersuiker met 80 g zachte boter met een mixer tot een homogeen mengsel.
- Meng in een kom 0,25 dl melk met enkele druppels vanille-extract en voeg steeds een paar eetlepels hiervan bij de botermassa.
- Zet de machine vervolgens op de hoogste stand en blijf minimaal 5 minuten kloppen tot het glazuur bleek en luchtig is.
- Voeg op het laatst ongeveer 75 g geraspte winterwortel toe.