Een bijzondere hartige variant op de gebruikelijke zoete tarte tatin met caramel. Bestrooi de tarte tatin met walnootstukjes voor een crunchy effect.
Bereidingstijd: 50 min.
Dit heb je nodig
- 0,5 rodekool
- 150 ml appelsap
- wat zout en peper
- 1/4 tl kaneelpoeder
- 2 goudrenetten
- 25 g boter
- 1 rol koelvers bladerdeeg of 5 plakjes diepvries
- 1 handjevol walnoten
Zo ga je te werk
- Maak de rodekool schoon en snijd deze zo fijn mogelijk.
- Doe de kool in een pan met het appelsap.
- Breng aan de kook, draai het vuur lager en stoof de kool een kwartiertje.
- Giet de kool af en breng op smaak met zout, peper en een snuf kaneel.
- Snijd de appels in vieren, verwijder het klokhuis en schil de partjes.
- Snijd de partjes in de lengte in vieren.
- Beboter uw ovenschaal of springvorm en schik de partjes appels mooi over de bodem.
- Verdeel de rodekool over de appel en bedek het geheel met het bladerdeeg.
- Snijd het deeg op maat waar nodig.
- Duw het deeg een beetje naar binnen, alsof je de kool met een dekentje instopt.
- Bak de tarte tatin in een op 175 graden voorverwarmde oven in twintig tot dertig minuten goudbruin.
- Haal de taart uit de oven en draai hem om op een mooi bord.
- Serveer met de grof gehakte walnoten.