Vanaf oktober vallen de tamme kastanjes van de boom. Lekker om te poffen, of maak een heerlijke volle cake met tamme kastanjes. Hier vind je het recept.
Bereidingstijd: 90 min
Dit heb je nodig:
- 500 g tamme kastanjes
- 125 g pure chocolade
- 2 el water
- 125 g zachte boter
- 100 g suiker
- 2 dl slagroom
- 1 tl suiker
Zo ga je te werk:
- Was de kastanjes en kerf ze aan de bovenkant met een scherp mes. Zo kun je het bruine schilletje gemakkelijk verwijderen.
- Probeer meteen het binnenste vliesje en het harde stukje te verwijderen.
- Vul een ruime pan met water en breng de kastanjes hierin aan de kook.
- Laat ze vervolgens 1 uur zachtjes koken tot de kastanjes gaar zijn.
- Probeer nu de restanten van het binnenste vliesje zo goed mogelijk te verwijderen
- .Pureer de kastanjes in een keukenmachine en doe ze over in een kom.
- Smelt de chocolade in het water; roer tot er een dikke crème ontstaat.
- Meng de boter en de suiker zacht en romig en roer hier de enigszins afgekoelde chocolade en kastanjepuree doorheen.
- Giet het mengsel in een ingevette cakevorm en strijk de bovenkant glad.
- Zet de vorm ongeveer 24 uur in de koelkast, stort over en verdeel de cake dan in plakken.
- Klop de room stijf met de suiker en vul hiermee een spuitzak met kartelmond.
- Decoreer met rozetjes room.