Tabouleh is een salade van bulgur met verse tomaten, komkommer en volop groene kruiden uit de moestuin. Een salade die bij iedereen in de smaak valt; ook erg lekker als bijgerecht bij een barbecue.
Dit heb je nodig:
Ingrediënten
- 150 g bulgur
- 400 g rijpe tomaten
- ½ komkommer
- flinke bos platte peterselie
- klein bosje munt
- 3 lente-uitjes
- sap van 1 citroen
- 5 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- zout en versgemalen peper
Zo ga je te werk:
Bereidingswijze
- Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Giet af en laat uitdampen en afkoelen.
- Snijd de tomaten en de komkommer in heel kleine stukjes.
- Snijd de peterselie, de muntblaadjes en de lente-ui fijn.
- Meng alles in een grote schaal door de bulgur.
- Meng het citroensap met de olijfolie, de geperste knoflook en zout en peper naar smaak. Roer deze dressing door de salade en serveer.
Tekst en fotografie: Anna Rubingh