Verse spinazie luidt het begin van het nieuwe oogstseizoen in. Verwerk de knapperige blaadjes eens in een spinazietaart. Samen met geitenkaas vormt deze verse groente een verleidelijke combinatie.
Bereidingstijd: 1 uur
Dit heb je nodig:
- 1,5 kg verse, geslonken spinazie (of eventueel 700 g diepvries)
- 75 g zachte geitenkaas
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 handjevol gepelde walnoten
- 4 eieren
- 200 ml slagroom
- naar smaak zout en versgemalen peper
- 1 rol bladerdeeg
Zo ga je te werk:
- Snijd de geslonken spinazie redelijk fijn en druk het overtollige vocht er goed uit.
- Snijd het uitje en de knoflook fijn en bak ze even in een scheut olijfolie aan.
- Meng de spinazie erdoor en giet het mengsel in de taartvorm.
- Verdeel de in plakjes gesneden geitenkaas en de walnoten gelijkmatig over de spinazie.
- Klop drie eieren los en meng ze met de slagroom. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Giet het ei-roommengsel over de spinazie.
- Dek het af met het verse bladerdeeg (als u geen rol kunt krijgen, kunt u ook vijf ontdooide plakjes bladerdeeg gebruiken).
- Druk de randen goed aan en snijd overtollig deeg af.
- Snijd uit het overgebleven deeg enkele blaadjes en en een steeltje ter versiering en leg die op de taart.
- Klop het laatste ei los in een kommetje en bestrijk hier het bladerdeeg mee.
- Zet de taart in een op 200 graden voorverwarmde oven. Bak hem in zo’n 40 minuten gaar.
- Dek de taart op het laatst eventueel af met een stuk aluminiumfolie als het deeg te donker dreigt te worden.
- Serveer direct; lekker met een tomaten-mozzarellasalade.