Gebruik de wilde groenten uit je tuin of border in dit frisse voorjaarssoepje.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Dit heb je nodig:
- klontje boter
- een schepje bloem (zoveel als door de boter wordt opgenomen)
- 1 l water
- 1 bouillonblokje
- verschillende wilde groenten (zie beschrijving)
- 1 pakje crème fraiche
Zo ga je te werk:
- Smelt een klontje boter en voeg net zoveel bloem toe dat alles wordt opgenomen door de boter.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe.
- Breng dit aan de kook met de jonge blaadjes van bijvoorbeeld zevenblad, paardenbloem, madeliefje, hondsdraf, herderstasje, duizendblad, weegbree, klein hoefblad, longkruid, pinksterbloem, bosaardbei of nagelkruid.
- Laat de soep een kwartiertje koken.
- Voeg naar smaak wat peper toe en tot slot een scheut room of crème fraîche.
- Garneer de soep met wat overgehouden blaadjes en je hebt een heerlijke en gezonde voorjaarssoep.