Een lekker gerecht met roomkaas met cranberry, tijm en citroen.
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 20 min.
Dit heb je nodig:
- 500 g roomkaas
- rasp van 1/2 citroen
- 1 el verse tijmblaadjes
- 50 g witte basterdsuiker
- naar smaak versgemalen peper
- 200 g gedroogde cranberry’s, in stukjes gehakt
- 1 ondiep bakblik, 20×30 cm
- 1 rol huishoudfolie
Zo ga je te werk:
- Roer de roomkaas luchtig met de citroenrasp en het citroensap.
- Meng er vervolgens de tijmblaadjes, suiker en peper door.
- Bekleed het bakblik met huishoudfolie.
- Verdeel 150 gram van de cranberry’s gelijkmatig over de bodem.
- Smeer er de roomkaas over en leg daar bovenop de rest van de cranberry’s.
- Til de roomkaas uit de vorm en probeer er een mooie rol van te vormen door aan de lange zijde te beginnen met rollen.
- Dek de rol af met huishoudfolie en laat haar een nacht opstijven in de koelkast.