Een kruidig recept met rodekool.
Bereidingstijd: 15 minuten
Dit heb je nodig:
Voor 4 personen
- 0,5 l wijnazijn
- 0,5 l appelsap
- 300 g rietsuiker
- 10 kruidnagels
- 10 peperkorrels
- 1 kaneelstokje, in stukjes
- 1/2 tl zout
- 1 rodekool
- 4 of 5 weckpotten van 0,5 liter
Zo ga je te werk:
- Meng de wijnazijn, appelsap, kruiden, zout en suiker in een pan en laat het mengsel vijf รก tien minuten doorkoken.
- Laat het volledig afkoelen.
- Verwijder de buitenste bladeren van de kool, snijd haar in vieren en verwijder de harde kern.
- Snijd of schaaf de kool in dunne slierten.
- Neem vier of vijf brandschone weckpotten van een halve liter (of meer kleinere) en verdeel de kool over de potten.
- Giet het afgekoelde azijnmengsel erover en schud de pot zodat de luchtbellen eruit zijn.
- Voeg eventueel extra azijn toe om de pot tot de rand toe te vullen.
- Laat de pot voor gebruik minimaal drie weken staan.
- Bewaar op een koele en donkere plek, bijvoorbeeld in de kelder.
- Dit gerecht is maximaal drie maanden houdbaar.