Een lekkere maaltijd met palmkool is nooit te versmaden. Verwerk de koolbladeren bijvoorbeeld in deze lekkere quiche en serveer met een frisse salade.
Dit heb je nodig:
- 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
- flinke handvol palmkool
- 70 g plakjes pancetta of ontbijtspek
- 200 ml volle melk
- 100 ml slagroom
- 3 eieren
- 85 g geraspte oude kaas
- versgemalen zwarte peper, naar smaak
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rol het bladerdeeg uit en bekleed er een rechthoekige of ronde bakvorm mee.
- Prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Leg er een vel bakpapier op en vul de vorm met steunvulling (bijvoorbeeld keramische korrels, droge bonen of rijst).
- Bak de bodem een kwartier voor in de oven.
- Haal de bodem uit de oven, verwijder het bakpapier met de steunvulling en zet weer terug in de oven.
- Bak de bodem nog 5 tot 10 minuten tot hij lichtbruin is.
- Verlaag de oventemperatuur naar 180 graden.
- Maak ondertussen de kool schoon: was de bladeren, verwijder de nerf en snijd het blad in fijne reepjes.
- Kook het blad zo’n 4 à 5 minuten in een pan water tot het blad wat zachter is geworden.
- Giet af en druk het vocht er goed uit. Droog extra goed met wat keukenpapier.
- Verdeel de palmkool en de plakjes spek over de quichebodem.
- Klop in een kom de melk met de slagroom en de eieren tot een homogeen mengsel.
- Roer de kaas erdoor en zwarte peper naar smaak.
- Giet het mengsel in de bakvorm en bak de quiche zo’n 25 minuten tot de vulling net gestold is.
- Serveer de quiche warm of lauwwarm, met een frisse salade.