Pompoenpitcrackers met brie en rode druiven

Pompoenpitcrackers

Pompoenpitten zijn een veelzijdig ingrediënt: ze zijn bijvoorbeeld geschikt om te verwerken in brood of koeken, als snack of in salades. Deze pompoenpitcrackers zijn lekker bij de borrel of tussendoor.

Dit heb je nodig:

  • 200 g volkoren speltbloem
  • 150 g bloem
  • 1 tl baking soda
  • ½ tl bakpoeder
  • snuf zeezout
  • snuf versgemalen zwarte peper
  • 100 g gedroogde cranberry’s
  • 100 g pompoenpitten
  • 75 g walnoten, grof gehakt
  • 300 ml boerenkarnemelk
  • 1 ei
  • 2 el olijfolie

Zo ga je te werk:

  • Zeef de bloemsoorten, de bakpoeders, het zout en de peper boven een ruime kom.
  • Meng de cranberry’s, de pompoenpitten en de walnoten erdoor.
  • Klop in een andere kom de karnemelk met het ei en de olijfolie door elkaar.
  • Voeg deze natte ingrediënten toe aan de droge en roer kort door elkaar tot er bijna geen klontjes meer zijn.
  • Verdeel het beslag over twee ingevette en met bakpapier beklede cakevormen.
  • Strijk de bovenkanten mooi glad en zet ze in een op 180 graden voorverwarmde oven.
  • Bak ze zo’n 25 minuten tot de bovenkant stevig aanvoelt.
  • Haal de vormen uit de oven en laat ze vijf minuten staan.
  • Haal de ‘broden’ eruit en laat ze volledig afkoelen op een rooster.
  • Snijd de afgekoelde broden met een broodmes in dunne plakjes, zo’n 2 tot 5 millimeter dik.
  • Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak ze in een voorverwarmde oven op 160 graden zo’n 20 minuten zodat ze mooi krokant en droog worden.
  • Laat de crackers afkoelen op een rooster. Daarna blijven ze luchtdicht verpakt zo’n 2 weken houdbaar.
  • Serveer op een borrelplank met zachte brie en koele rode druiven.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top