Zelf aan de slag met pompoenpitten? Deze havermoutrepen zijn lekker en zitten bomvol gezonde pompoenpitten, cranberry’s en abrikozen.
Dit heb je nodig:
- 75 g walnoten, grof gehakt
- 60 g pompoenpitten
- 250 g havervlokken
- 100 g honing
- 6 el dunne pindakaas
- 10 dadels
- 100 ml warm water
- 1 tl gemalen kaneel
- snuf zeezout
- 50 g gedroogde cranberry’s, in stukjes gehakt
- 50 g gedroogde abrikozen, in stukjes gehakt
Zo ga je te werk:
- Verdeel de walnoten, de pompoenpitten en de havervlokken over een licht ingevette bakplaat.
- Rooster ze in een voorverwarmde oven een kwartier op 180 graden (schep alles halverwege de tijd even om).
- Verwarm ondertussen de honing met de pindakaas zachtjes in een pannetje.
- Ontpit de dadels en snijd ze in grove stukken. Doe de dadelstukjes bij de honing met pindakaas en voeg het water toe.
- Haal de pan van het vuur en mix met een staafmixer tot een gladde pasta.
- Meng nu met de overige ingrediënten in een grote kom en schep goed door elkaar.
- Schep de massa in een ingevette, vierkante bakvorm (22 x 22 centimeter) en druk mooi glad. Bak de koek in een voorverwarmde oven op 180 graden in vijftien minuten mooi goudbruin.
- Haal de vorm uit de oven en laat iets afkoelen. Haal de koek uit de vorm, snijd in vierkanten en laat verder afkoelen op een rooster.