Het donkere en dieporanje vruchtvlees van de pompoen is een heerlijk basisingrediënt om te verwerken in smakelijke gerechten. Je kan er alle kanten mee op: van zoet naar hartig en van voor- tot hoofd- en zelfs nagerecht. Deze cake is een zoete smaakexplosie.
Bereidingstijd: 1,5 uur
Dit heb je nodig:
- 250 g pompoenvruchtvlees
- 150 g suiker
- 4 eieren
- 150 g bloem
- 125 g gemalen walnoten
- 2 el honing
- 1 tl bakpoeder
- 1 zakje vanillesuiker
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de pompoen en rasp het vruchtvlees fijn.
- Knijp zo veel mogelijk vocht uit het vruchtvlees.
- Mix de suiker met de eieren tot een schuimig geheel.
- Voeg de overige ingrediënten toe en mix tot het een homogeen mengsel is.
- Doe het beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake ongeveer een uur op 180 graden.
- Bestrooi de cake voor je hem serveert met wat poedersuiker voor een mooi effect.