Erwtensoep is voor velen de essentie van de winter: een heerlijke dampende kom soep vol groenten, vlees en erwten waar je urenlang op vooruit kunt. Maak dit seizoen eens de lichtere nieuwerwetse versie met doperwtjes.
Bereidingstijd: 25 min.
Dit heb je nodig:
- 1 1/2 l water
- 1 groentebouillonblokje
- 4 lenteuitjes
- 750 g doperwten (uit de vriezer)
- flinke snuf zout naar smaak
- versgemalen peper
- 125 ml versgemaakte pesto
Zo ga je te werk:
- Breng het water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
- Snijd de uien in grote stukken, inclusief het groen.
- Doe de stukjes lente-ui met de erwtjes en zout en peper naar smaak in het water en laat een kwartiertje rustig koken.
- Haal de stukjes ui er weer uit.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
- Roer er als laatste de pesto door.
- Serveer met nog wat extra pesto en een snuf versgemalen zwarte peper.