Nieuwe aardappelen luiden de zomer in. Een heerlijk en makkelijk ovenrecept.
Bereidingstijd: 45 min.
Dit heb je nodig
- 600 g nieuwe aardappelen
- 1 takje verse rozemarijn
- 5 platgeslagen tenen knoflook
Zo ga je te werk
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Boen de aardappelen en snijd ze in blokjes van 2,5 centimeter.
- Doe de blokjes in een grote pan water met wat zout en breng ze aan de kook.
- Laat ze meteen in een vergiet uitlekken en een paar minuten uitdampen.
- Wrijf de rozemarijnblaadjes fijn in een vijzel.
- Verhit een beetje olijfolie in een braadslee. Doe de tenen knoflook, aardappeltjes en rozemarijn erin. Bestrooi ze met peper en zout en hussel alles goed door elkaar.
- Zet de braadslee 20 tot 25 minuten in de oven, schud de aardappeltjes regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze goudbruin en krokant zijn.