Deze eenpansmaaltijd, want zo kun je onze minestronesoep wel noemen, wordt gevuld met zelfgemaakte gehaktballetjes en pasta.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 1 uur
Dit heb je nodig
- 1 el olijfolie
- 1 flinke ui
- 2 tenen knoflook
- 1 courgette
- 1 rode paprika
- 2 stengels bleekselderij
- 3 blikjes (à 400 g) gepelde tomaten
- 400 ml water
- 75 g sugar snaps of peultjes
- 100 g penne rigate
- wat zout en peper
- 1 el balsamicoazijn
- 200 g half-om-half gehakt
- 1 klein ei
- 1 beschuit
Zo ga je te werk
- Maak de groentes, de ui en de knoflook schoon en snijd ze (zo nodig) in grove stukken.
- Verhit een scheut olijfolie in een flinke pan en bak ui en knoflook enkele minuten aan.
- Voeg de courgette, de paprika en de bleekselderij toe en roerbak deze op een matig vuur vijf minuten.
- Giet de gepelde tomaten en het water in de pan en breng het geheel aan de kook.
- Prak met een houten pollepel de tomaten fijner.
- Meng het gehakt met het eitje en het verkruimelde beschuit.
- Draai er kleine balletjes van en leg ze in de soep (vanaf nu voorzichtig zijn met roeren, anders vallen de balletjes uit elkaar).
- Als de soep kookt, draai je het vuur weer wat lager.
- Voeg de peultjes toe en laat het geheel zo’n 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg dan de pasta toe en laat deze in zo’n 15 minuten gaar worden.
- Breng goed op smaak met zout en peper en balsamicoazijn en garneer eventueel met geraspte Parmezaanse kaas.
De soep is heet lekker, maar ook lauwwarm zeer smakelijk.