Lavendelpannacotta met gestoofde rabarber.
Aantal: 4 – 6
Bereidngstijd: 45 min. + 4 uur opstijven
Dit heb je nodig
- 2 blaadjes gelatine
- 400 ml slagroom
- 2 el honing
- 1 el (eetbare) lavendelbloemetjes
- 400 ml boerenkarnemelk
- 200 g rabarber
- rasp en sap van 0,5 citroen
- 100 ml water
- 1 el honing
Zo ga je te werk
- Leg de blaadjes gelatine in een kommetje met water en laat ze weken.
- Verwarm in een pan met een dikke bodem de slagroom met de honing en de lavendelbloemetjes.
- Haal de pan van het vuur. Knijp de blaadjes gelatine uit en roer ze met een garde door de room tot ze volledig opgelost zijn.
- Voeg de karnemelk toe en roer goed door.
- Verdeel het mengsel over vier tot zes mooie kopjes.
- Zet de kopjes in de koelkast en laat de pannacotta in zo’n vier uur opstijven.
- Meng in een pan de gewassen en in stukjes gesneden rabarber met de citroenrasp en het citroensap, het water en de honing.
- Breng alles aan de kook en laat het even stoven.
- Haal met een schuimspaan de stukjes rabarber uit de pan en leg ze even aan de kant.
- Laat het vocht nog even inkoken tot een siroop.
- Voeg de rabarber weer toe en laat het geheel afkoelen.
- Verdeel de gestoofde rabarber over de pannacotta en serveer direct.