Deze soep is erg lekker als bijzonder voorafje bij een zomerse maaltijd. Garneer eventueel met een dotje crème fraîche.
Bereidingstijd: 45 min.
Dit heb je nodig
- 500 g kersen, gewassen en ontpit gewicht
- 100 ml water
- 100 ml rode wijn
- 25 ml port
- 1 kaneelstokje
- 1 stukje citroenschil
- 1 el suiker
- 1 el kersenjam
- wat zout en versgemalen zwarte peper
- wat citroensap naar smaak
Zo ga je te werk
- Doe de kersen in een pan samen met alle overige ingrediënten behalve het zout, de peper en het citroensap.
- Breng het geheel rustig aan de kook en laat het vijf à zes minuten sudderen.
- Haal de pan van het vuur, verwijder het kaneelstokje en de citroenschil en pureer de soep glad met een staafmixer of blender.
- Zeef de vloeistof door een fijne zeef.
- Laat afkoelen tot lauwwarm of laat de soep juist lekker koud worden in de koelkast.
- Proef vlak voor het serveren en breng op smaak met zout, peper en een scheutje citroensap.