Klipfilet met bladerdeeg uit de oven.
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 60 min.
Dit heb je nodig:
- 400 g kipfilet
- 50 g boter
- 6 bolletjes gember (uit een potje)
- 1 teentje knoflook
- 1 pot kersen zonder pit (350 g uitgelekt gewicht)
- 400 ml kerriesaus (zelfgemaakt of uit een potje)
- 220 ml crème fraiche
- 1 pakje bladerdeeg
- 2 el paneermeel
- 50 g geraspte kaas
- 25 ml melk
- 1 ei
- naar smaak zout en peper
Zo ga je te werk:
- Snijd de kipfilet in kleine stukjes en bestrooi het vlees naar smaak met zout en peper.
- Smelt de boter in een pan en bak hierin de kipfilet rondom bruin.
- Snijd de gember en knoflook fijn.
- Voeg vervolgens de gember, knoflook, uitgelekte kersen, kerriesaus en crème fraîche toe aan het vlees en roer het geheel goed door.
- Laat het enkele minuten zachtjes pruttelen.
- Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.
- Bekleed een ingevette ovenschaal met de plakjes deeg, prik enkele gaatjes in de bodem en strooi er wat paneermeel over.
- Schenk de vulling in de schaal en strooi er de geraspte kaas over.
- Maak van bladerdeeg een deksel dat iets groter is dan de vorm en leg deze op de vulling.
- Druk de randen goed aan.
- Een toepasselijke versiering voor dit ovengerecht is een kippetje van bladerdeeg.
- Rol wat restjes bladerdeeg uit tot een lap en snijdt hier een kippetje uit.
- Plak het dierfiguur met wat melk vast op het deegdeksel.
- Bestrijk de ovenschotel met een beetje losgeklopt ei voor een mooi krokant korstje.
- Bak de schotel 30 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden totdat hij goudbruin is.