Deze brownies met kersen zijn extra lekker met vanille-ijs of lobbige slagroom.
Bereidingstijd: 40 min.
Dit heb je nodig:
- 150 g pure chocolade (minimaal 70% cacaogehalte)
- 125 g boter
- 100 g kersen (ontpit en grof gehakt)
- 60 g grof gehakte walnoten
- 225 g suiker
- 55 g cacaopoeder
- 75 g bloem
- snufje zout
- ¾ tl bakpoeder
- 3 eieren
- 50 g chocoladedruppels
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Hak de pure chocolade in kleine stukken.
- Meng de chocolade met de boter in een kom boven een pan met heet water (au bain-marie) en laat de chocolade zo langzaam smelten.
- Meng de kersen met de walnoten. Roer ongeveer tweederde hiervan door de gesmolten chocolade.
- Meng in een andere kom de suiker met het cacaopoeder, de bloem, het zout en het bakpoeder.
- Voeg dit toe aan de chocolade en roer tot het een homogeen mengsel is.
- Klop er de drie losgeklopte eieren door.
- Giet het beslag in een ingevette bakvorm en verdeel er de overgebleven kersen en walnoten en de chocoladedruppels (of chocolade in kleine stukjes gehakt) over.
- Bak de brownie in een op 180 graden voorverwarmde oven in zo’n 25 minuten gaar.
- Het geheel moet nog zacht aanvoelen in het midden.
- Laat de brownie volledig afkoelen en snijd hem dan in vierkante stukken.