Knapperig zoete chips van radijs, lekker bij een zomers drankje.
Bereidingstijd: 1 uur
Dit heb je nodig:
- 15 radijsjes, zonder groen
- 1 el suiker
- 1 tl kaneel
- 1 el olijfolie
- ½ el honing
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Maak de radijsjes schoon en snijd ze zo dun mogelijk, bijvoorbeeld met een mandoline.
- Meng in een kom de suiker met de kaneel.
- Voeg de olijfolie en de honing toe.
- Roer nu de plakjes radijs erdoor en zorg dat alle plakjes een beetje bedekt zijn met het mengsel.
- Verdeel de plakjes nu over een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg dat ze mooi uitgespreid zijn en dat er één enkele laag is.
- Bak ze ongeveer vijftien minuten. Draai ze dan om, verlaag de temperatuur naar 100 graden en bak ze nog ongeveer twintig minuten.
- De chips zijn klaar als ze wat gekrompen en knapperig zijn.