Een klassiek nagerecht met krenten en rozijnen.
Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: 35 min.
Dit heb je nodig:
- 0,25 l room
- 0,25 l melk
- 3 eierdooiers
- 60 g suiker
- 10 g gelatine
- 25 g krenten
- 25 g rozijnen
- 15 g sukade
- 30 g zachte biscuits
- 25 ml marasquin
- 1 vanillestokje
Zo ga je te werk:
- Snijd de sukade in kleine stukjes.
- Kook de gewassen krenten en rozijnen even gaar in een klein laagje kokend water.
- Roer de suiker door de eierdooiers.
- Laat op een laag vuur de melk enige tijd trekken met het vanillestokje.
- Giet er vervolgens de room bij en breng het geheel aan de kook.
- Meng er de dooiers door en laat het mengsel onder goed roeren op laag vuur binden.
- Verwijder het vanillestokje.
- Week de gelatine in ruim koud water en druk deze daarna goed uit.
- Haal de roommassa van het vuur.
- Voeg eerst de gelatine toe en als de massa iets is afgekoeld, de marasquin.
- Roer er vervolgens de krenten, rozijnen en sukade door.
- Laat de vla dan bijna stijf worden.
- Blijf wel af en toe roeren om te voorkomen dat zich een vel vormt.
- Vul vervolgens een puddingvorm afwisselend met een laag vla en een laag biscuits.
- Zorg er hierbij voor dat de biscuits nergens de rand van de vorm raken, anders komt de pudding niet goed los van de vorm.
- Laat de pudding minimaal twee uur in de koelkast opstijven.