Een lekker visrecept voor in de herfst.
Aantal personen: 2.
Bereidingstijd: 40 min.
Dit heb je nodig:
- 150 g beukenzwam
- 2 sjalotjes
- 1 grote teen knoflook
- 3 el koude boter
- 15 g bieslook
- 50 ml droge witte wijn
- 50 ml visfond
- 200 ml slagroom
- 2 kabeljauwfilets
- naar smaak zout en versgemalen peper
Zo ga je te werk:
- Maak de paddenstoelen schoon met keukenpapier of een borsteltje.
- Snijd indien nodig een klein stukje van de onderzijde van de steel.
- Laat de kleine paddenstoelen heel en halveer de grote.
- Pel de sjalotjes en snipper ze fijn.
- Kneus de teen knoflook.
- Snijd een eetlepel koude boter in blokjes en bewaar deze tot gebruik in de koelkast.
- Hak de bieslook fijn.
- Laat in een steelpan de wijn en de visfond op zacht vuur tot de helft inkoken.
- Voeg de slagroom toe en laat de saus op zacht vuur inkoken tot de saus mooi van dikte is (ingekookt tot ongeveer eenderde deel).
- Neem de pan van het vuur.
- Kruid de vis met peper.
- Verwarm twee borden voor.
- Verhit een eetlepel boter in een koekenpan en bak hierin de vis in ongeveer vijf tot zes minuten aan beide zijde goudbruin en gaar.
- Schep de filets op de voorverwarmde borden.
- Verhit een eetlepel boter in de koekenpan en bak hierin de paddenstoelen met de sjalotjes en de knoflook twee รก drie minuten.
- Verwijder de knoflook.
- Verwarm intussen de saus, neem de pan van het vuur en klop de bieslook en de koude boterblokjes met de staafmixer door de saus.
- Schep de paddenstoelen voorzichtig door de saus en breng deze op smaak met zout en peper.
- Schep de saus over de vis.
- Lekker met aardappelpuree en tuinboontjes.