Herfstmuesli

zelfgemaakte muesli met havervlokken, yoghurt en bramen

Niks is lekkerder dan ontbijten met zelfgemaakte muesli. Deze muesli is makkelijk zelf te maken en heerlijk als ontbijt.
Bereidingstijd: 35 min.

Dit heb je nodig:

  • 200 g havervlokken
  • 100 g walnoten, grof gehakt
  • 50 g hazelnoten, grof gehakt
  • 25 g zonnebloempitten
  • 25 g pompoenzaden
  • 1 tl kaneel
  • flinke snuf zout
  • 4 el honing
  • 4 el zonnebloemolie
  • handjevol gedroogde appeltjes, grof gehakt

Zo ga je te werk:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng in een groot bakblik de havervlokken, de noten, de pitten en de zaden. Strooi er de kaneelpoeder en het zout over.
  3. Roer alles goed door elkaar en giet er de honing en de olie over.
  4. Bak de muesli zo’n 25 tot 30 minuten.
  5. Roer alles halverwege even om en voeg tien minuten voor het einde van de baktijd de gedroogde appeltjes toe.
  6. Serveer met volle boerenyoghurt en een handvol verse bramen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top