Een feestelijke taart met hazelnoten en meringue.
Bereidingstijd: 40 min
Baktijd: 2,5 – 3 uur
Dit heb je nodig:
Ingrediënten
- Voor de mirengue
- 4 eiwitten
- 200 g suiker
- 40 g geroosterde, gemalen hazelnoten
Voor de hazelnootpraliné
- 100 g suiker
- 100 g geroosterde hazelnoten
Voor de vulling
- 250 g mascarpone
- 250 g volle kwark
- 1 el witte basterdsuiker
- 3 el karamelsaus
Zo ga je te werk:
- Klop de eiwitten in een vetvrije kom half stijf.
- Voeg dan heel langzaam de suiker toe.
- Klop door totdat je van het eiwit stevige pieken kunt trekken.
- Strooi de hazelnoten op het geklopte eiwit en spatel ze er luchtig door.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Maak van het eiwitschuim twee dunne schijven met een diameter van 20 centimeter.
- Droog het eiwitschuim zo’n 2,5 tot 3 uur in een lauwwarme oven van ongeveer 100 graden.
- Smelt voor de hazelnootpraliné 100 gram suiker in een pan, zonder veel te roeren, totdat het karamelkleurig is.
- Roer de hazelnoten erdoor en zorg ervoor dat de hazelnoten aan alle kanten bedekt zijn.
- Giet deze massa op een stuk bakpapier en laat het afkoelen.
- Doe de praliné daarna in een afsluitbare plastic zak en sla er met de deegroller op; de noten mogen redelijk grof blijven.
- Roer de mascarpone los met de kwark en de basterdsuiker.
- Meng er een groot deel van de hazelnootpraliné door.
- Bestrijk de meringues elk met de helft van de mascarponevulling en zet ze boven op elkaar.
- Decoreer met karamelsaus en de overgebleven praliné en serveer onmiddellijk.