Zin in iets zoets? Bak dan eens deze hartjeswafels. Ook heel leuk om op 14 februari voor je geliefde te bakken.
Bereidingstijd: 20 min.
Dit heb je nodig:
- 400 g bloem
- 3 el suiker
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- snuf zout
- 500 ml boerenkarnemelk
- 5 eieren
- 100 g boter, gesmolten
Zo ga je te werk:
- Meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout in een beslagkom. Roer goed door elkaar met een garde.
- Voeg beetje bij beetje de karnemelk toe, terwijl je blijft mixen.
- Klop de eieren los in een kom en voeg deze ook toe. Roer goed door.
- Voeg als laatste de gesmolten boter toe en meng ook weer goed.
- Laat het beslag en half uurtje rusten.
- Bak er wafels van met behulp van een hartjeswafelijzer.
Serveer de wafels warm met wat poedersuiker, jam en lobbig geklopte room.