Christian: “De toevoeging van de sinaasappelrasp geeft deze traditionele soep net even een andere, frisse smaak.”
Dit heb je nodig:
Ingrediënten
- 1 perssinaasappel
- 50 g boter
- 60 g bloem
- 1 l bouillon
- 150 g reepjes rookspek
- 4 el grove Groninger mosterd
- zout en peper
- 125 ml slagroom
- 3 lente-uitjes, in dunne reepjes gesneden
Zo ga je te werk:
Bereidingswijze
- Schrob de sinaasappel goed schoon; gebruik bij voorkeur een onbespoten sinaasappel.
- Rasp de sinaasappel; let op dat u niet te veel van de witte schil mee raspt, dat is bitter.
- Smelt de boter in een gietijzeren pan (Dutch oven) op een laag vuur.
- Voeg al roerend de bloem toe tot alle boter is opgenomen.
- Laat het mengsel een paar minuten garen terwijl u blijft roeren om te voorkomen dat het verbrandt.
- Voeg de sinaasappelrasp toe.
- Schenk al roerend de bouillon erbij.
- Laat het geheel een minuut of tien zachtjes doorkoken.
- Bak ondertussen de spekreepjes uit tot ze krokant zijn.
- Roer de mosterd door de soep en breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de soep met een scheutje slagroom, de spekreepjes en de lente-ui.