Een feestelijke gevulde taart met hazelnoten. Dit recept is genoeg voor vier personen.
Bereidingstijd: 90 minuten, incl baktijd
Dit heb je nodig:
- 250 g boter
- 230 g suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 250 g crème fraiche
- 350 g bloem
- 3 tl bakpoeder
- 250 g grof gemalen hazelnoten
- 140 g bruine suiker
- 1 tl kaneel
- 3 eieren
Zo ga je te werk:
- Klop de zachte boter, de suiker, de eieren en de vanillesuiker schuimig.
- Roer de crème fraîche erdoor.
- Roer er vervolgens een (vooraf gemengd) mengsel van bloem en bakpoeder door en kneed het geheel tot een deeg.
- Rooster de hazelnoten onder af en toe roeren in een pan (zonder olie) tot ze gaan geuren.
- Laat ze niet te bruin worden.
- Vet een tulbandvorm (doorsnede 26 centimeter) in met boter en strooi er 3-4 eetlepels van de hazelnoten doorheen en langs de rand.
- Meng de resterende hazelnoten met de bruine suiker en de kaneel.
- Vul de vorm met ongeveer de helft van het deeg.
- Verdeel het suiker-notenmengsel erover en doe hier de rest van het deeg over.
- Trek nu met een vork een spiraalvorm in het deeg.
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de taart in ongeveer 60 minuten gaar.
- Haal de taart met een mes uit de vorm en laat haar op een rooster afkoelen.