Een heerlijk zoet bijgerecht van vijgen uit de oven.
Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: 25 min.
Dit heb je nodig:
- klontje roomboter
- 16 rijpe vijgen
- 2 el kristalsuiker
- 1 el vers citroensap
- 1,25 dl crème fraiche
- geraspte citroenschil van 1 citroen
- 1 el lichtbruine basterdsuiker
Zo ga je te werk:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Vet een ondiepe ovenschaal (net groot genoeg om de vijgen tegen elkaar aan te zetten) in met wat boter.
- Leg de vijgen erin en smeer er nog wat boter over.
- Strooi de kristalsuiker over de vijgen en zet ze zo’n 12 minuten in de oven tot ze warm zijn.
- Besprenkel ze daarna met citroensap en laat ze 5 minuten, staan.
- Verdeel de vijgen over de borden, schep er wat crème fraîche naast en garneer ze met basterdsuiker en sliertjes citroenschil.
- Serveer zo snel mogelijk.