Frisse salade met yoghurtdressing.
Bereidingstijd: 15 min
Dit heb je nodig:
- +/- 500 g Verschillende soorten sla
- enkele stengels bleekselderij
- handvol pitloze witte druiven (gehalveerd)
- een bosje peterselie (fijngehakt)
- 1 tl Dijonmosterd
- 2 el witte wijnazijn
- een flinke scheut extra vierge olijfolie
- 2 el volle yoghurt
- handvol geroosterde walnoten
- 1 rode appel (in dunne schijfjes)
- 50 gram blauwe kaas (in blokjes)
Zo ga je te werk:
- Meng verschillende soorten sla (gewassen, gedroogd en grof gesneden) zoals rucola, waterkers, lollo rosso, lollo bianco en rode salanova in een grote schaal.
- Hussel daar enkele stengels bleekselderij (in plakjes gesneden), een handvol pitloze witte druiven (gehalveerd) en fijngehakte peterselie door.
- Klop een dressing van 1 theelepel dijonmosterd, 2 eetlepels witte wijnazijn, een flinke scheut extra viërge olijfolie, 2 eetlepels volle yoghurt en peper vers uit de molen.
- Maak hier de sla licht mee aan en strooi er verder nog een handvol geroosterde walnoten, een rode appel in dunne schijfjes en wat blauwe kaas in blokjes over.