Gekruide koffie

Gekruide koffie in drie vrolijke koffiemokken

Koffie met een winterse twist door de citrusvruchten en kruiden.
Aantal personen: 6.
Bereidingstijd: 15 min.

Dit heb je nodig:

  • schil van twee sinaasappels
  • schil van één citroen
  • 8 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 4 suikerklontjes
  • 150 ml brandy
  • 3 tl sinaasappellikeur
  • 500 ml verse, sterke koffie

Zo ga je te werk:

  1. Leg de sinaasappel- en citroenschilletjes in een pan met de kruidnagels, het kaneelstokje en de suikerklontjes. Voeg brandy en sinaasappellikeur (bijvoorbeeld Grand Marnier) toe.
  2. Roer tot de suiker is opgelost en verwarm het mengsel zachtjes.
  3. Zet het gas hoger en flambeer het mengsel.
  4. Voeg de koffie toe en roer zodat de vlammen doven.
  5. Zeef de koffie en serveer het drankje in kleine glazen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top