Friezen weten wel wat lekker is. Vandaag de dag kunnen we gelukkig in heel Nederland genieten van deze lekkernij. Deze lekkere Frieze koekjes, ofwel: ‘Fryske dúmkes’, blijven een heerlijk tussendoortje. Ook leuk om cadeau te geven.
Dit heb je nodig
- 150 g boter (op kamertemperatuur)
- 150 g bruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 250 g bloem
- 1 tl zout
- 80 g fijngemalen amandelen
- 1 tl anijszaad
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kaneel
Zo ga je te werk
- Roer de boter zacht in een kom.
- Voeg de suiker en de eieren toe en klop het tot een schuimig geheel.
- Zeef de bloem samen met het zout boven de kom en kneed het tot een deeg.
- Laat het anijszaad een kwartiertje weken in een eetlepel warm water.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en kneed alles nogmaals goed door.
- Wikkel het deeg in huishoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.
- Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot een lap van ongeveer 1 centimeter dik.
- Snijd hier koekjes uit van 2 bij 4 centimeter en leg deze op de bakplaat.
- Bak de koekjes in een voorverwarmde oven in ongeveer 25 minuten gaar.