Smakelijke eiertaartjes als bijgerecht of borrelhapje.
Bereidingstijd: 45 min.
Dit heb je nodig:
- 12 plakjes bladerdeeg
- 4 plakjes gerookt ontbijtspek
- 200 ml slagroom
- naar smaak zout en peper
- 300 g doperwtjes (diepvries of vers)
- 1 el Parmezaanse kaas of pecorino
- 1 muffinplaat met 12 holletjes
- 1 rol bakpapier
Zo ga je te werk:
- Knip uit het bakpapier vierkantjes die een stukje groter zijn dan de muffinvormpjes.
- Vet de muffinvorm een beetje in en bedek de holletjes met het bakpapier.
- Snijd uit de bladerdeeg rondjes met een doorsnede van ongeveer 11 centimeter, gebruik bijvoorbeeld een kommetje als voorbeeld.
- Leg in elk holletje een rondje bladerdeeg en druk de rondjes goed aan.
- Snijd het ontbijtspek in dunne reepjes en verdeel deze over de vormpjes.
- Klop de eieren met de slagroom los in een kom en voeg naar smaak zout en peper toe.
- Voeg ook de doperwtjes toe.
- Verdeel het eiermengsel over de vormpjes.
- Bak de taartjes in een voorverwarmde oven op 200 graden in een half uurtje gaar.
- Strooi tot slot nog wat schilfers Parmezaanse kaas of pecorino over de taartjes.
- Je kunt de taartjes warm, lauwwarm of koud serveren. Ook lekker als borrelhapje.