Een fris zomersoepje met doperwtjes en gember.
Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 25 min.
Dit heb je nodig:
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 cm verse gember (geraspt)
- een scheutje olijfolie
- 450 g verse doperwtjes
- 500 ml kruidenbouillon
- 1 el suiker
- 200 ml zure room
- rasp en sap van 1 citroen
- handjevol muntblaadjes
Zo ga je te werk:
- Smoor de ui en de gember in een scheut olijfolie tot de ui glazig is.
- Voeg de doperwtjes toe en laat ze 10 minuten op een laag vuur garen.
- Voeg de bouillon en de suiker toe, zet het vuur hoger en laat de soep even goed doorkoken.
- Neem de pan van het vuur en laat het geheel iets afkoelen.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Meng de zure room met citroenrasp en citroensap en de fijngesneden muntblaadjes.
- Serveer de soep koud of warm met een flinke schep van het room-muntmengsel.