De moestuin geeft weer volop: maak er gebruik van en zet de heerlijkste gerechten op tafel, bijvoorbeeld deze couscous met ‘courgetti’.
Aantal personen: 2.
Bereidingstijd: 60 min.
Dit heb je nodig:
- 1 grote koffiemok couscous
- 1 courgette
- 350 g kikkererwten (uit een pot)
- 2 stengels lente-ui
- handjevol gedroogde abrikozen
- handjevol sperziebonen (gekookt, uit pot of diepvries)
- 100 g amandelen
- 15 g verse platte peterselie, alleen de blaadjes
- 100 g feta
- olijfolie en (balsamico)azijn, naar smaak
- zout en peper, naar smaak
Zo maak je de couscous met courgetti:
- Doe de couscous in een ruime kom.
- Giet er anderhalve mok kokend water over en roer door met een vork.
- Dek de schaal nu af, bijvoorbeeld met een bord, en laat 5 tot 10 minuten staan.
- Was de courgette en snijd de ‘kop’ en de ‘kont’ eraf.
- Snijd de courgette nu in slierten met een spiraalsnijder (een soort groente-puntenslijper) of in dunne stroken met een mes. Je hebt nu courgette-spaghetti: courgetti.
- Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud water.
- Snijd of breek alle overige ingrediënten (lente-ui, abrikozen, sperziebonen, amandelen, peterselie en feta) in kleine stukjes (de boontjes verwerk je ook rauw).
- Meng dit alles in een ruime schaal.
- Roer de couscous los met een vork en meng deze er ook door.
- Breng vlak voor het serveren op smaak met olijfolie, azijn, zout en peper.
Tips
- De hoeveelheden komen niet zo nauw in deze salade: voeg gerust meer of minder toe naar eigen smaak. Je kunt ook andere ingrediënten uit de moestuin toevoegen; gebruik bijvoorbeeld nog extra groente of kruiden (munt is ook erg lekker!).
- Deze koude salade is lekker als lunch of bijgerecht bij een barbecue.