Een koekjesrecept van Martha Stewart.
Bereidingstijd: 35 min.
Dit heb je nodig
- 300 g havervlokken
- 100 g bloem
- 1 tl baksoda
- 1 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 100 g lichtbruine basterdsuiker
- 100 g suiker
- 225 g zachte boter
- 100 gr pindakaas
- 2 eieren
- 1 tl vanille-extract
- 150 g pinda’s
- 150 g chocoladestukjes
Zo ga je te werk
- Meng de havervlokken, bloem, baksoda, bakpoeder en zout in een kom.
- Meng in de kom van een vrijstaande keukenmixer lichtbruine suiker, gewone suiker, zachte boter en pindakaas.
- Klop deze ingrediënten met een garde tot ze mooi bleek en luchtig zijn, dit duurt ongeveer vijf minuten.
- Meng er daarna 2 eieren en 1 tl vanille-extract door.
- Zet de mixer op een lagere snelheid en voeg de havervlokken toe tot ze net gemengd zijn.
- Voeg als laatste nog de pinda’s en de chocoladestukjes toe.
- Maak van dit deeg balletjes (volgens Martha Stewart ongeveer 72 stuks) en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Houd genoeg ruimte tussen de koekjes, want ze zullen wat uitlopen.
- Bak de koekjes in zo’n 15 minuten gaar (als je de koekjes wat groter maakt, dan ook iets langer in de oven laten) in een voorverwarmde oven op 175 graden.
- Laat de koekjes vijf minuten rusten op de bakplaten en laat ze daarna volledig afkoelen op een koekjesrooster.
- De koekjes zijn vers erg lekker, maar kunnen ook prima ingevroren worden voor later.