Dit gerecht is extra lekker met zelfgemaakte tomatensaus. Door de chocolade én door lekker lang te pruttelen krijgt de chili een heerlijke diepe, volle smaak.
Bereidingstijd: 1,5 uur
Dit heb je nodig:
- 1 flinke ui, fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesnipperd
- 3 el olijfolie
- 300 g rundergehakt
- 1 blikje van 70 g tomatenpuree
- 2 blikjes tomatenstukjes (400 g elk)
- 1 blikje kidneybonen, uitgelekt
- genoeg zout en peper
- ½ tl chilipoeder
- ¼ tl kaneelpoeder
- 1 el balsamicoazijn
- 20 g extra pure chocolade
Zo ga je te werk:
- Bak de ui en de knoflook aan in de olie, in een ruime (gietijzeren) pan.
- Als de ui glazig is, voeg dan het gehakt toe. Bak het gehakt rul.
- Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de chocolade.
- Roer alles goed door en breng het aan de kook.
- Zet het vuur weer lager en roer de chocolade erdoor.
- Laat de stoofpot minimaal een uur op een laag vuur pruttelen.
- Serveer de stoofpot met een schep dikke, volle yoghurt, verse koriander, fijngehakte rode peper en (gebroken) tortillachips.
- Eet de stoof zo in een robuuste mok of met rijst of vul er tortilla’s mee.
Tip: Je kan de pan ook drie uur in een op 150 graden voorverwarmde oven zetten voor een heerlijk resultaat.