Maak cheesecake (ook bekend als ‘monchou-taart’) eens niet in een gewone springvorm, maar in allemaal kleine glaasjes. Een leuke manier om kleine porties te serveren!
Bereidingstijd: 1,5 uur
Dit heb je nodig:
- 100 g boter
- 200 g digestive biscuits of bastognekoek, fijngestampt
- 400 g roomkaas
- 100 g suiker
- 1 kleine citroen, geraspt en uitgeperst
- 1 vanillestokje
- 200 ml slagroom
- 1 potje frambozenjam
Zo ga je te werk:
De hoeveelheiden zijn wat lastig aan te geven, omdat de inhoud van de gebruikte glaasjes kan variëren. Houd dit aan als basisrecept, misschien zul je wat overhouden.
Voor de bodem
- Smelt de boter in een pan.
- Roer er de koekkruimels door.
- Laat het mengsel wat afkoelen en maak in elk glaasje een bodem van koekkruimels.
- Druk de koekjes aan met de bolle kant van een lepel.
- Kijk naar de zijkant van het glaasje: zorg dat de bodem in verhouding niet te dik of te dun wordt.
- Laat de bodems een half uur afkoelen in de koelkast.
Voor de vulling
- Roer de roomkaas los met de suiker, het sap en de rasp van de citroen en de zaadjes van de vanillepeul.
- Klop in een andere kom de slagroom stijf.
- Spatel de slagroom voorzichtig door de roomkaas.
- Verdeel het mengsel over de glaasjes, tot een stukje onder de rand.
- Strijk het mooi glad.
- Zet de glaasjes minimaal een uur in de koelkast om op te stijven.
Voor de topping
- Maak de cheesecakes af door vlak voor het serveren elk glaasje te bedekken met een laagje losgeroerde frambozenjam.