Een feestelijk nagerecht voor het hele jaar.
Aantal personen: 5.
Bereidingstijd: 20 min (+ 2 uur opstijven).
Dit heb je nodig:
- 100 g lange vingers
- 2 eiwitten
- 2 dl slagroom
- 10 g gelatine
- 80 g suiker
- 1 dl water
- 0,5 dl marasquin
- 50 g Franse vruchtjes
- 60 cm lint
Zo ga je te werk:
- Gebruik voor deze pudding een gladde, rechte vorm.
- Vet de bodem van de vorm in met olie.
- Zet de lange vingers rechtop, tegen elkaar aan, langs de rand.
- Haal eventuele kruimeltjes van de bodem af.
- Klop de eiwitten stijf.
- Klop vervolgens de slagroom stijf en leg deze op het eiwit.
- Breng het water aan de kook.
- Week de gelatine in koud water en knijp deze daarna goed uit.
- Haal het water van het vuur en los de gelatine en de suiker hierin op.
- Schenk de marasquin erbij.
- Schenk dit mengsel, onder luchtig omscheppen, bij het eiwit en de slagroom.
- Laat de schuimige massa vrij stijf worden voor je deze in de puddingvorm schept.
- Laat de pudding daarna minimaal twee uur verder opstijven.
- Snijd de lange vingers langs de bovenrand van de pudding bij.
- Stort de pudding op een mooi bord, strik er het lintje om en garneer de pudding met Franse vruchtjes.