Suikerbrood is een echte Friese specialiteit. Een kleverig brood met parelsuiker en kaneel waar ook broodpudding van gemaakt kan worden.
Dit heb je nodig:
Ingrediënten
- 8-9 sneetjes (oud) suikerbrood
- 30 g zachte roomboter, plus wat extra
- 2 tl kaneel
- 350 ml volle melk
- 50 ml slagroom
- 3 eieren
- 30 g suiker
Zo ga je te werk:
Bereidingswijze
- Vet een ovenschaal (30 x 20 centimeter) in met roomboter.
- Besmeer de sneetjes suikerbrood met de roomboter en snijd ze diagonaal doormidden zodat u driehoekjes krijgt.
- Leg de driehoekjes brood dakpansgewijs in de schaal en strooi er de kaneel over.
- Verwarm op een laag vuur de melk en de slagroom tot net tegen de kook aan.
- Klop ondertussen de eieren los met 20 gram suiker.
- Klop een beetje van de warme melk door de eieren en blijf goed kloppen met de garde.
- Giet er de rest van de warme melk door terwijl u blijft kloppen.
- Giet het geheel nu over het brood in de ovenschaal en laat het een half uurtje staan.
- Strooi de rest van de suiker over de broodpudding en bak deze in het midden van een voorverwarmde oven op 180 graden goudbruin in ongeveer dertig tot veertig minuten.
- Ook lekker om te maken met krentenbrood of gewoon oud brood; strooi er dan een handje rozijnen over voor u het mengsel erover schenkt.