Een leuke manier om brandnetels te gebruiken in de keuken.
Aantal personen: 6-8
Bereidingstijd: 60 minuten (inclusief 30 minuten bakken)
Dit heb je nodig:
- 250 g gekookte aardappelen
- 75 g bloem
- 1 ei
- naar smaak zout en peper
- 1 tl nootmuskaat
- 2 el olijfolie
- 150 g ontbijtspek in blokjes
- 2 gesnipperde uien
- 250 g champignons in plakjes
- 1 vergiet vol goed gewassen en fijngesneden brandneteltopjes
- 2 dl slagroom
- 50 g geraspte kaas
Zo ga je te werk:
- Pureer de aardappelen en kneed een stevig deeg van de puree, de bloem, het ei, zout, peper en nootmuskaat.
- Rol het deeg dun uit op een met bloem bestoven werkblad.
- Leg het deeg in een ingevette ovenschaal.
- Bak het spek in de olijfolie, voeg de uien toe en na drie minuten de champignons, brandnetels en room.
- Laat dit geheel wat inkoken.
- Breng het mengsel, indien nodig, op smaak met wat zout en peper en giet het op het deeg.
- Strooi de kaas erover en bak de taart een half uurtje in een op 200 graden voorverwarmde oven.
- In plaats van brandnetels kun je ook vogelmuur, zevenblad of een combinatie daarvan gebruiken.
- Serveer de taart lauwwarm.