Deze taart met frambozen en zwarte bessen is een feest om te zien.
Aantal personen: 8.
Bereidingstijd: 80 min.
Dit heb je nodig:
- 350 g frambozen
- 100 g zwarte bessen
- 250 g mascarpone
- 150 g boter
- 125 g basterdsuiker
- 250 g bloem
- 1 ei, losgeklopt
- rasp van 1 citroen
- snufje zout
- 1 el suiker
- 1 tl vanille-extract
- springvorm met diameter van 20 cm
Zo ga je te werk:
- Meng de bloem, de boter, de basterdsuiker, het ei, de citroenrasp en een snufje zout in een kom.
- Snijd de boter met twee messen in kleine blokjes en kneed het geheel met een koele hand tot een soepel deeg.
- Vet de springvorm in met wat boter.
- Rol het deeg uit en druk het in zo de vorm, dat de bodem en de randen bedekt zijn.
- Bak de deegtaart ongeveer vijftig minuten op 180 graden en laat hem afkoelen.
- Meng de mascarpone met 250 gram fijngeprakte frambozen, het vanille-extract en de lepel suiker.
- Vul de taart met de mascarponevulling en schik de overige frambozen en de bessen over de taart.