Lezeres Anneke Bontekoe noemt deze bladerdeeghapjes krôkjes. Maak ze met elke soort gedopte boon die je voorhanden hebt. Met de ingrediënten maak je er 6.
Bereidingstijd: 20 min.
Dit heb je nodig:
- 72 reade krobben of andere bonen
- snufje zout
- ¼ tl bonenkruid
- 6 plakjes roomboterbladerdeeg
- 1 witte crisped rice-chocoladereep
Zo ga je te werk:
- Week de reade krobben een etmaal in water.
- Kook ze met een snufje zout en het bonenkruid gaar.
- Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rol ze uit tot lapjes van 14 bij 14 centimeter.
- Rasp de chocoladereep.
- Leg op ieder plakje zo’n 15 gram chocoladerasp.
- Bestrijk de randen van het deeg met water.
- Leg op ieder deeglapje twaalf boontjes en strooi er nog wat chocolade over.
- Vouw de lapjes dicht en druk de zijkanten goed aan.
- Bak de broodjes in een voorverwarmde oven ongeveer tien minuten op 175 graden.
- Haal ze uit de oven en strooi er nog een beetje chocoladerasp over.