Deze uiensoep met Belgisch bier vult heerlijk op een koude winterdag. Natuurlijk ontbreken de stokbroodjes met gesmolten kaas niet.
Aantal personen: 5.
Bereidingstijd: 30 min.
Dit heb je nodig:
- 500 g uien
- flinke klont boter
- 2 el bloem
- 8 dl (runder)bouillon
- 1 flesje donker Belgisch bier
- naar smaak zout en versgemalen peper
- 1 of 2 stokbroden
- 200 g geraspte oude kaas
Zo ga je te werk:
- Pel de uien en snijd ze in fijne ringen.
- Verhit de boter in een pan en bak hierin de uien onder af en toe roeren ongeveer een half uur op een zeer laag vuur.
- Voeg de bloem toe, roer het geheel ongeveer een minuut om en voeg de warme bouillon toe.
- Breng de soep aan de kook.
- Voeg na ongeveer 10 minuten het bier toe en laat alles nog eens 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Schep de soep in ovenbestendige kommen en leg in iedere kom een stuk stokbrood, belegd met geraspte kaas.
- Plaats de kommen onder de grill tot de kaas gesmolten is en serveer direct.