Bezig met een lekkere appeltaart? Gooi de appelschillen niet weg. Daar is overheerlijke thee van te trekken. Bij het ontbijt, tussen de middag of na het avondeten: thee kan altijd. Met appels van je eigen erf kun je heerlijke thee maken.
Bereidingstijd: 20 minuten (zonder de maand drogen)
Dit heb je nodig:
- 1 kg appels van eigen erf
- naald en stevig draad
Zo ga je te werk:
- Maak de appels goed schoon en schil er lange schillen van.
- Rijg de schillen aan het garen met behulp van een naald.
- Plaats de schillen niet te dicht op elkaar.
- Laat de appelschillen een maand drogen op een luchtige en droge plek, bijvoorbeeld een afdak.
- Gebruik, om thee te laten trekken, een handvol appelschillen op een liter gekookt water.
- Laat de thee vijftien minuten trekken.
- Tip: in een goed afgesloten doos kunnen de gedroogde appelschillen meerdere weken bewaard worden, zonder dat zij hun smaak verliezen.