Heerlijk als herfstig toetje, deze appels uit de oven. Het recept is makkelijk te verdubbelen; gebruik zo veel appels als er in uw ovenschaal passen.
Dit heb je nodig:
Ingrediënten
- 8 appels
- 100 g boter, zacht
- 50 g grof gehakte walnoten, plus wat extra
- 150 g lichtbruine basterdsuiker
- 100 g rozijnen
- rasp van 1 sinaasappel
- rasp van 1 citroen
- 2 tl speculaaskruiden
- 1 borrelglas whisky (of rum of sinaasappelsap)



Zo ga je te werk:
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Was de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
- Snijd de appels over ‘de evenaar’ een stukje in met een scherp mes (dit voorkomt dat ze straks openbarsten in de oven).
- Leg de appels in een ingevette ovenschaal.
- Meng alle overige ingrediënten in een kom en kneed door elkaar.
- Vul de holtes van de appels ermee en strooi er wat extra walnoten bovenop.
- Zet de schaal in de voorverwarmde oven en bak de appels 35 tot 40 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn.
- Schep voor het serveren de gekaramelliseerde vloeistof over de appels.
Erg lekker met vanilleroomijs of lobbig geklopte room.