Wil je eens wat anders dan de gewone appeltaart? Probeer dan eens deze heerlijke appelboterkoek.
Dit heb je nodig:
- 250 g boter, zacht
- 325 g fijne kristalsuiker
- 250 g bloem
- 1 ei
- snufje zout
- 2 appels (goudrenet)
- 2 tl kaneelpoeder
- 4 bolletjes stemgember
- 1 el siroop uit het potje stemgember
- 1 flinke el abrikozenjam
Zo ga je te werk:
- Vet een vierkante bakvorm (22 x 22 centimeter) in met wat boter en bekleed de bodem met bakpapier. Klop de zachte boter met 250 gram suiker tot het bleek en romig wordt.
- Voeg de bloem, het ei en het zout toe en meng tot een soepel deeg. Duw het deeg in de vorm tot een egale laag.
- Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes.
- Meng de stukjes appel in een kom met de resterende 75 gram suiker en de kaneel. Verdeel de appelstukjes over het deeg.
- Snijd de gemberbolletjes in stukjes en verdeel deze samen met de siroop ook over het deeg.
- Bak de boterkoek in een voorverwarmde oven op 180 graden in ongeveer veertig minuten mooi goudbruin.
- Bestrijk na het bakken met wat abrikozenjam voor een glanzende laag. Laat afkoelen in het bakblik en snijd voor het serveren in stukjes of ruiten.