Deze amandelslak met notenvulling is een lekkernij voor bij de koffie of als nagerecht. Dit recept is genoeg voor vier personen.
Bereidingstijd: 30 (zonder het rijzen)
Dit heb je nodig:
- 250 g bloem
- 20 g suiker
- snufje zout
- 1 ei
- 10 g gist
- 80 ml melk
- 20 g poedersuiker
- 150 g amandelspijs
- 100 g gemalen hazelnoten (grof en fijn door elkaar)
- 2 tl hazelnootpasta (100%)
- 4 tl crème fraiche
Zo ga je te werk:
- Doe de bloem, de suiker, een snufje zout en het ei in een kom.
- Los de verse gist in de niet te warme melk op en doe het erbij in de kom.
- Kneed het geheel tot een glad deeg.
- Laat dit op een warme plaats circa 45 minuten rijzen.
- Bereid ondertussen de vulling voor.
- Meng de amandelspijs met de hazelnoten, de hazelnootpasta en de crème fraîche.
- Rol het deeg op een met bloem bestrooide plaats uit tot een rechthoek (circa 20 bij 30 centimeter).
- Verdeel de vulling over het deeg.
- Rol het geheel aan de lange kant op en snijd het vervolgens in 2 centimeter brede stukken.
- Leg deze op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze dun met water.
- Laat 15 minuten rusten.
- Bak ze in op 200 graden voorverwarmde oven in zo’n 15 minuten goudbruin.
- Bestrooi ze met poedersuiker als ze nog warm zijn.